مونیخ/Oberschleissheim. صنعتی سازی و دیجیتالی سازی تولید افزودنی (AM) برای فرآیندهای سری خودرو موفقیت آمیز بوده است.
یک کنسرسیوم پروژه با بودجه وزارت آموزش و تحقیقات فدرال آلمان (BMBF) و به رهبری گروه BMW سه سال پیش با شرکت های کوچک و متوسط، شرکت های بزرگ و موسسات تحقیقاتی راه اندازی شد. هدف مشترک ایجاد انقلابی در پرینت سه بعدی فلزی در تولید استاندارد خودروها بود.
۱۲ عضو کنسرسیوم اجرای موفقیتآمیز پروژه IDAM (صنعتیسازی و دیجیتالسازی ساخت افزودنی) را در پردیس ساخت افزودنی گروه BMW در Oberschleißheim ارائه کردند، جایی که یک خط تولید پرینت سهبعدی کاملاً خودکار متصل دیجیتالی راهاندازی و آماده شده است. تولید استاندارد خودرو یک خط اضافی در شرکت متالورژی پودر GKN در بن واقع شده است.
حدود ۵۰۰۰۰ قطعه در سال را می توان با هزینه مقرون به صرفه در تولید قطعات مشترک، و همچنین بیش از ۱۰،۰۰۰ قطعه جداگانه ، با استفاده از پرینت سه بعدی با استفاده از همجوشی بستر پودر لیزری (LPBF): ماده اولیه، پودر فلز، دوباره ذوب می شود. با لیزر، لایه به لایه، در محلی که باید جزء جامد در هر سطح ایجاد شود. استفاده از این فرآیند پرینت سه بعدی به این معنی است که دیگر به ابزار خاصی نیاز نیست و امکان طراحی جدید قابل انجام است ؛ که انعطاف پذیری را تا حد زیادی افزایش می دهد.
تضمین کیفیت قطعات تمام شده در خط، در طول فرآیند ذوب لیزر، با استفاده از سنسورها انجام می شود. این موضوع شامل بررسی انتشار گازهای گلخانه ای از حوضچه مذاب با دوربین CMOS و پیرومتر است. الگوریتمهای هوش مصنوعی برای ارتباط دادههای جمعآوریشده با کیفیت واقعی استفاده میشوند. این بدان معنی است که انحرافات فرآیند را می توان در طول تولید شناسایی کرد و کیفیت اجزا را ارزیابی کرد.
اجرای موفقیت آمیز پروژه مستلزم تخصص همه همکاران پروژه است. این تنها راه دستیابی به دیجیتالی شدن و اتوماسیون در مهندسی مکانیک و کارخانه، در طراحی قطعات و در زمینه پرینت سه بعدی فلزی بود. از همان روز اول پروژه، میتوانید روحیه تیمی را در بین شرکا احساس کنید.
یادگیری از یکدیگر، توسعه راهحلهای نوآورانه با هم و بهترین استفاده از نقاط قوت فردی هر یک از شرکا در این موارد کلیدی برای صنعتیسازی موفقیتآمیز و دیجیتالیسازی تولید افزودنی بود.
به گفته Felix Haeckel، رهبر کنسرسیوم و مدیر پروژه BMW Group،