پرینتر‎های سه بعدی فلزی جهت کمک به گستره وسیعی از بیماران از جمله بیماران تروما (ضربه خورده)، بیماران سرطانی که دارای نواقصی در بافت استخوانی خود هستند و بیمارانی که به صورت مادرزادی با نواقص استخوانی متولد شده‎‎اند، مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین می‎توان از پرینترهای سه بعدی در ساخت راهنماهای برشی و وسایل کمک جراحی استفاده نمود.

بیش از بیست نوع متفاوت از ایمپلنت‎های استخوانی ساخته شده با این روش به تأیید سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (FDA) رسیده‎است. از جمله این پروتز‎ها میتوان به پروتز‎های زانو، ران، جمجمه و صورت، ستون فقرات و ایمپلنت‎های دندانی اشاره کرد، که هرکدام با توجه به نوع کاربرد از مواد و روش های گوناگون ساخته می‎شوند. به عنوان مثال پروتزهای استابولار (Hip Cup)، در بیش از ۵۰۰۰۰ بیمار مورد استفاده قرار گرفته ‎است.

مزایای روش ساخت افزودنی نسبت به روش‎های سنتی در حوزه پزشکی عبارت است از

  • استفاده مستقیم از داده‎های تصویری دو‎بعدی و سه‎بعدی در ساخت قطعات

با استفاده از داده‎های CT scan، MRI و … می‎توان درکمترین زمان ممکن، ایمپلنتی مناسب بیمار طراحی کرد بهترین هماهنگی را با آناتومی وی داشته باشد.

  • ساخت اختصاصی برای هر بیمار

مهم‎ترین ویژگی پرینتر‎های سه بعدی فلزی در ساخت ایمپلنت‎های استخوانی، منحصر به فرد بودنشان برای هر بیمار با توجه به آناتومی خاص وی می‎باشد که سبب سهولت در خدمت‎رسانی به بیماران توسط جراحان می‎شود.

  • امکان ساخت اشکال با هندسه‎های پیچیده

با استفاده از روش ساخت افزودنی، تقریباً هیچ محدودیتی در ساخت پروتزهای پزشکی با طرح و هندسه پیچیده وجود ندارد. این قابلیت، کیفیت و سرعت خدمت رسانی به بیماران را به شکل چشمگیری ارتقا می دهد.

  • صرفه جویی در زمان:

استفاده از پرینتر‎های سه بعدی فلزی، علاوه بر ارائه کیفیت بسیار بالا موجب صرفه‎جویی در زمان و سرعت خدمات رسانی به بیماران تروما شده است.

  • امکان استفاده از مواد زیست سازگار(Bio-compatible)

در ساخت ایمپلنت‎ها با این روش می‎توان از مواد زیست سازگاری همچون تیتانیوم و آلیاژهای آن، آلیاژ‎های کوبالت – کروم و استیل زنگ نزن استفاده کرد که با توجه به ابعاد و هندسه قطعه، خواص مکانیکی مورد نیاز و شرایط بیمار انتخاب می‎شوند.

  • صرفه اقتصادی

با توجه به کاهش مواد دور ریخته شده و زمان در این روش نسبت به روشهای تولید سنتی، ساخت قطعه با صرفه‎تر است.

  • قابلیت استریل کردن

وسایل کمک جراحی و ایمپلنت‎های ساخته‎شده با این روش را می توان متناسب با تکنیک ساخت و مواد، به طرق گوناگون استریل نمود.