1) ابعاد قطعه قابل ساخت چه میزان می تواند باشد؟

فضای ساخت دستگاه M100P (دستگاه خدماتی شرکت نورا) استوانه ای به قطر ۱۲/۴ سانتی متر و ارتفاع ۱۵ سانتی متر است. بدیهی است قطعه مورد نظر باید در این محدوده گنجانده شود.

2) چه آلیاژهایی قابلیت ساخت با این روش را دارند؟

به طور کلی، امروزه اکثر فلزات و آلیاژها را با این روش می توان فراوری کرد اما ضریب جذب با لیزر فیبری، جوش پذیری، و هدایت حرارتی ماده پارامترهای تعیین کننده در سهولت فراوری با این روش هستند.

در حال حاضر لیست متریال­هایی که در شرکت نورا قابل ساخت است در قسمت “مواد قابل ساخت” قابل مشاهده است.

3) آیا ساخت قطعه با مواد جدید توسط شرکت نورا امکان پذیر است؟

بله، درخواست مشتری باید به صورت کتبی با ذکر آنالیز ترکیب شیمیایی پودر، آنالیز شکل و ابعاد ذرات پودر و همچنین هدف نهایی آزمایشات برای شرکت نورا ارسال شود تا امکان ساخت و یا هزینه های ساخت بررسی شده و نتیجه آن اعلام گردد. در صورت تایید اولیه درخواست، مشتری باید یک نمونه از پودر خود را ارسال کرده و در صورت تایید نهایی، نمونه اصلی پودر ارسال شود.

4) امکان ساخت قطعات با آلیاژهای قابل فراوری شرکت نورا و پارامترهای مشتری وجود دارد؟

بله، ولی نسبت به ساخته شدن یا نشدن، کیفیت و دانسیته نسبی قطعه و سایر خواص مکانیکی آن مسئولیت با مشتری است.

5) دقت ابعادی قطعات ساخته شده با دستگاه های شرکت نورا چگونه است؟

به طورکلی دقت ابعادی قطعات ساخته شده با دستگاه های SLM شرکت نورا، ۵۰± میکرومتر است. برای ابعاد بزرگ تر از ۶-۵ سانتی متر دقت ابعادی حدود ۰٫۲ % طول خواهد بود. تلرانس قطعات بنا به هندسه آن می تواند بیشتر شود. در صورت نیاز به دقت خاص یا بالاتر حتما نقشه نهایی ساخت قطعه برای شرکت نورا ارسال شود.

6) صافی سطح قطعات SLM شرکت نورا چقدر است؟

قطعات ساخته شده به صورت as-built (بدون هیچ گونه عملیات ثانویه) دارای صافی سطح حدود R_a≅۱۰ μm می باشد. با پس پردازش به روش های سندبلاست، شات بلاست، روش های مکانیکی و یا روش های الکتروشیمیایی  می توان به قطعات با صافی سطح آیینه ای نیز رسید. در حال حاضر سندبلاست قطعات به طور پیش فرض انجام  می¬شود. در صورت نیاز به صافی سطح بالاتر، صافی سطح هر قسمت از قطعه در نقشه ساخت آن ذکر شده و  برای شرکت نورا ارسال گردد.

7) خواص مکانیکی قطعات تولیدی با دستگاه SLM شرکت نورا چگونه است؟

به طور کلی قطعات ساخته شده با دستگاه های شرکت نورا و با پارامترهای بهینه نورا، دانسیته نسبی بالای ۹۹% و خواص مکانیکی معمولاً بهتر از قطعات ریخته گری دارند.

توضیحات کامل­تر در قسمت “مواد قابل ساخت” در صفحه خدمات موجود است.

8) عملیات حرارتی تنش گیری چیست و به چه منظور انجام می شود؟

حین ساخت یک قطعه فلزی به روش پرینت سه بعدی فلزی از نوع SLM، سردشدن و گرم شدن های متوالی و سریع قطعه موجب ایجاد تنش پسماند قابل ملاحظه ای در قطعه می شود. پس از کامل شدن فرایند ساخت قطعه،  درصورت داشتن پیچیدگی هندسی  و یا ابعاد بزرگ، جداکردن قطعه از میز ساخت می تواند موجب اعوجاج و تغییرات ابعادی شود. بر این اساس، نیاز است قبل از جداکردن قطعه از میز ساخت، قطعه همراه با میز در دمای مناسب و به مدت کافی در کوره قرار گیرد تا تنش های پسماند آن آزاد شود. به این فرایند عملیات حرارتی تنش گیری می گویند. این فرایند با توجه به تجربه کارشناسان شرکت نورا در مورد نوع آلیاژ، ابعاد قطعه و پیچیدگی هندسی آن قابل انجام است.